13. marts 2018

Massage

Massage til heste er som massage til mennesker. Det løsner op for muskelspændinger og øger blodtilførslen til hestens muskler og hud.
Alle heste har gavn af massage, men nogle mere end andre. Dette gælder også deres rytter.
Det er vigtigt at rytter også selv sørger for at holde deres krop vedlige, da det sætter spor i hesten, hvis rytter er skæv, låst eller har spændinger. Hestene mærker alt og forsøger at kompensere for rytters mangler. Derfor ender de tit med selv at opbygge muskelspændinger, som over tid kan være medvirkende til at trække skelettet skævt.
Musklerne er det der holder sammen på hesten, såvel som mennesket og hvis der er ubalance i muskulaturen, kan det medføre adskillelige problemstillinger.
Behandlingsmassage, som jeg ynder at kalde det, tager typisk 1½-2 timer ved første besøg og alt efter hestens størrelse og problemernes omfang, tager de efterfølgende behandlinger typisk 3 kvarter til 1½ time.
Man risikere også at få lektier for, hvor man selv skal i gang med at massere, lave forskellige træningsøvelser eller strækøvelser, i mellem behandlingerne.
Jeg køre som udgangspunkt altid ud til dig. Kun ifølge med rehabiliteringsforløb vil hesten få massage hos mig.

Hvornår skal min hest have massage?

Det skal den hvis du kan nikke genkendende til minimum ét af følgende scenarier. Da disse tyder på at hesten har spændinger eller låsninger.
Hvis den:

  • Har ændret adfærdsmønster
  • Ikke vil bøje sig
  • Har svært ved at søge frem og ned
  • Går med skævhaleføring
  • Snubler
  • Har gjordkrampe
  • Slider sine hove uens, medmindre dette skyldes forkert ben stilling

Sportsmassage

Pr. 1. marts 2018 tilbyder jeg sportsmassage til heste.
Denne type massage adskiller sig fra ”behandlingsmassage” ved at den ikke går ind og korrigere for problemstillinger. Denne massage henvender sig udelukkende til konkurrencehesten der skal være i super form og i 100% balance til konkurrencer.
Måden denne massage udføres på er ved at hestens bindevæv og led varmes og smidiggøres dagen før eller lige inden opvarmning. Massagen adskiller sig også ved at hesten ikke bliver sløv efterfølgende, men i stedet er forvarmet og energifyldt til at præstere.
Denne massage form, tager max. 30 min. Alt efter hestens størrelse og jeg møder op på stævnepladsen, eller hjemme hos dig.